روز قیامت، نخستین کسانی که بر حوض [کوثر] وارد می شوند، دوستان در راه خداوند ـ عزّوجلّ ـ هستند . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
بوسه بر دست
دلیل جذب مردم به ایشان(آیت الله بهجت) چه بود؟
شنبه 93 شهریور 22 , ساعت 8:46 عصر  

س) دلیل جذب مردم به ایشان چه بود؟
ج) یکی از سؤال هایتان این بود که مردم چه طور مجذوب مطالب ایشان می شدند عامل جذب آنها چی بود؟ من فکر می کنم که شاید این را از آن آقا بهتر باشد نقل کنم. یکی از علمای مشهد یک روزی بعد از چندین سال به من فرمودند که من خیلی مانده بودم که این مردمی که این جور دور آقای بهجت هجوم می آورند، با این که آقای بهجت رفتاراً و عملاً نیست که دانه دانه اینها را بنشیند و تحویل بگیرد شما خدمت ما مشرف شدید. خدا به شما این توفیق را داد که به خدمت ما برسید. یا مثلاً خدا توفیق شما را بیشتر بکند یا این که تحویل بگیرد، احوالپرسی بکند. خب الحمدلله شما به این مقام مشرف شدید، آقا از این کارها که نمی کرد و مردم دار این چنینی نبود که دانه دانه اینها را بنشیند. و این قدر مردم سر و دست سر ایشان می شکنند. اینها همان سالهای 70 در مشهد سر ایشان سر و دست می شکنند. عاملش چیست؟ می گفت چند سال من در این فکر بودم که عامل این چیست و معمولاً هم افراد جوان هستند، نه افراد سالخورده مثلاً چیز، افراد جوان تحصیلکرده از آقای بهجت چی می فهمند؟ چی می خواهند دنبال ایشان را گرفتند؟ اعلمیت ایشان را می دانند که اینها اهل تشخیص اعلمیت نیستند. مرجعیت ایشان؟ خب همه مرجع هستند چرا با دیگران این کار را نمی کنند؟ این، این هجوم این چنینی به ایشان چیست؟ گذشت در یک برخوردی با یک عده ای که در روبروی پارک مشهد توی آن جنگلها نشسته بودند، داشتند گیتار می نواختند و با همدیگر می خواندند. اینها را به منزل دعوت کردم. زیرزمین منزل از ایشان پذیرایی کردم. یک خرده با ایشان صحبت کردم. دیدم اینها از روحانیت تقوا می خواهند. عملاً آن چه که از آنها می خواهند، زهد می خواهند، تقوا می خواهند، پرهیزکاری می خواهند. و این اعمال تصنعی را هم آنها خوب تشخیص می دهند، خود مردم زود متوجه می شوند که کی آن چیز ملکه اش است و کی دارد، کی ندارد. آن سرّ درونشان از چه نوع برخوردهایی ذاتاً متوجه می شوند که این خاکی هست، نیست، چه جور است و آقا هم که خب قهراً بزرگان این را مجسمه تقوا می دانستند. طوری بود که دیگر بزرگان درباره ایشان معترف بودند. حتی در دشمنان ایشان هم در مشهد داشتند ایشان که چرا شما پیش آن علمای بزرگ درس خواندید؟ آنها، "الناس اعداء ما جهلوا".

معمولاً آنها چون مقامات بزرگان را درک نمی کنند معمولاً جاهلند. جاهل هم معمولاً مراتبی دارد و عداوتش مراتبی دارد. به اندازه جهلش عداوتش هست. حالا ممکن است خیلی ها در فقه و اصول بزرگانی باشند ولی در آن زمینه ها جاهل محض باشند. هیچی فقط فقه و اصول می داند، مسئله دان است. هی یک مقداری عمل می کند. امام زمان را حاضر می داند، بر تمام اعمالش ناظر می داند، بر تمام گفتارش، می داند که او الان قائم است، می داند که او الان "عین الله الناظره" است "اذنه الله الواعیه" است. اینها را می داند و ملتزم به آن است، ملتزم است به این که این حرفی را که الان می زنم قبل از این که بزنم حضرت می داند. قبل از این که طرف بشنود... آقا اینها را معتقد بود، یقین داشت. اصلاً بهش جزم داشت. این شکلی بود. خب آنهایی که یک همچین حالتی را بخواهند داشته باشند، حتی یکی از آن بزرگان آنها گفته بود که ما نمی دانیم با ایشان چی کار کنیم. نمی توانیم مخالفت بکنیم، از ما مقیدتر است، از ما متعبدتر است، از ما زاهدتر است. حکم به تکفیرش بکنیم. حکم به تفسیقش بکنیم. بگوییم این هم از آنهاست که مثلاً قائل به وحدت واجب الوجود است! یا به هر چیزی معتقد است، بخواهیم به ایشان نسبت بدهیم، نمی توانیم. هم از ما در عباداتش، در زیاراتش، در اینها. اینها می آیند ده دقیقه تو حرم می ماندند، فوقش بیست دقیقه می ماندند، نیم ساعت می ماندند، می رفتند. ایشان دو ساعت هر روز تو حرم ایستاده، این جور عبادات اصلاً دشمن تویش می ماند. نمی توانست نقطه ضعفی برایش بگذارد. خب در مقام علمی هم که ایشان کم نبود. لذا حریم می گرفتند، ساکت می شدند. آن آقا می گفت من احساس کردم که اینها از روحانی این را می خواهند و این را احساس کردند که تفوق طلبی ندارد. اصلاً تفوقی، اصلاً برید که من هم هستم، کی هستم، خاکی هست. خب تقوا و خلوص و زهد و کم گوییش و شهوت کلام نداشتنش را. در کلامش ضمیرهایی به خودش برگرده نبود، الا ضمیر عبودیت، ضمیر بندگی، ضمیر ضعف، ضمیر نقصان، ضمیر این که من بر شما کمالات دارم نه. چنین چیزی نبود. او می گفت من آرام گرفتم. این سوال من را آنجا توانستم جوابش را بگیرم. یکی از علما است در مشهد درس خارج می دهد.

منابع مقاله:
مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره)،
http://www.hawzah.net/fa/articleview...rticleID=93027
منتخب مصاحبه با حجت الاسلام و المسلیمن حاج علی بهجت فرزند آیت الله العظمی بهجت رحمة الله علیه




نوشته شده توسط محمدعلی قدیری | نظرات دیگران [ نظر] 
امام على (ع) و تفریحات سالم (متن کتاب)
شنبه 93 شهریور 22 , ساعت 8:43 عصر  



الگوهاى رفتارى امام على (علیه السلام) جلد پانزدهم
امام على (ع) و تفریحات سالم
محمّد دشتى

حقیت جاودانه‏
سرآغاز

اوّل - الگوهاى رفتارى و عنصر زمان و مکان‏

دوّم - اقسام الگوهاى رفتارى‏

ضرورت‏ها

اوّل - نهج‏البلاغه و نیازمندى‏هاى انسان معاصر

1 - نظریّه تغییر دائمى و عمومى

2 - نظریّه رئالیسم و ثبوت واقعیّت‏ها

دوّم - نیازمندى‏هاى روانى انسان‏

1 - اثبات اصالت روح‏

2 - اثبات نیازمندى‏هاى انسان‏

3 - ضرورت تفریحات و شادى‏ها

بخش اوّل - امام على (علیه السلام) و تفریحات سالم‏

فصل اوّل - گردش و تفریح

1 - تماشاى آب گودال‏ها پس از باران

2 - استفاده از زیبائى‏هاى طبیعت

فصل دوّم - سرگرمى‏هاى سا لم

1 - شناگرى و تیراندازى

2 - شوخى‏هاى متواضعانه

3 - شنا در رودخانه

فصل سوم - وسیله سوارى‏

1 - وسیله سوارى امام على (علیه السلام)

2 - مسابقات اسب سوارى‏

فصل چهارم - قبول هدایاى دوستان‏

1 - قبول هدیه حلوا و شوخى کردن

2 - پذیرش میهمانى‏ها

3 - شرائط پذیرش مهمانى

فصل پنجم - با کودکان یتیم

1 - برطرف کردن نیاز مادّى و روحى یتیمان

2 - خوشروئى و تبسّم‏

فصل ششم - لذّت‏هاى حلال‏

1 - روان آدمى و لذّت‏هاى حلال‏

2 - ضرورت لذّت‏هاى حلال‏

بخش دوّم - تجمّل و زیبائى‏

فصل اوّل - انگشترهاى امام (ع)

1 - چهار انگشتر

2 - نقش انگشتر امام على (علیه السلام)

3 - انگشتر و زینت مردم

4 - کیفیّت انگشتر

فصل دوّم - رنگ کردن مو

اعتراضِ اصحاب به امام على (علیه السلام)

فصل سوم - خانه و مسکن مناسب

1 - خانه وسیع خریدن

2 - روش استفاده از خانه‏هاى مجلّل

فصل چهارم - طرح و مُدل لباس

1 - طرح و مدل لباس خوب

2 - استفاده از لباس‏هاى نو

3 - لباس حریر حرام است

4 - رنگ لباس ها

5 - کیفیّت لباس ها

6 - آداب لباس پوشیدن

در چشمه سار نهج‏البلاغه

1 - ضرورت شادى و لذّت

برنامه ریزى صحیح در زندگى‏

2 - اندوه رِزق و روزى را نخوردن

اقسام روزى و پرهیز از حرص زدن‏

3 - لذّت هاى دنیا و آخرت

اعتدال گرایى زاهدان‏

4 - دعا براى شادى و سرور پیامبر (صلى الله علیه و آله و سلم)

دعا براى پیامبر (صلى الله علیه و آله و سلم)

5 - شادى و لذّت پرهیزکاران


نوشته شده توسط محمدعلی قدیری | نظرات دیگران [ نظر] 
درمان واقعی مشاجرات
پنج شنبه 93 شهریور 20 , ساعت 7:25 عصر  

آیت الله بهجت:
وداع
از این دنیا برای ما بسیار نزدیک است، ولی ما آن را بسیار دورمی‌
بینیم وگرنه این قدر با هم نزاع نداشتیم.


نوشته شده توسط محمدعلی قدیری | نظرات دیگران [ نظر] 
نکاتی برای تعادل کار و زندگی
پنج شنبه 93 شهریور 20 , ساعت 7:23 عصر  
نکاتی برای تعادل کار و زندگی

نوشته شده توسط محمدعلی قدیری | نظرات دیگران [ نظر] 
معرفی کتاب: الفبای کار و کارمندی از منظر اسلام(بوسه بر دست)
پنج شنبه 93 شهریور 20 , ساعت 6:49 عصر  

الفبای کار و کارمندی از منظر اسلام

(بوسه بر دست)

همراه با خودسنجی و مسابقه

 

محمدعلی قدیری

محمدحسین قدیری

قطع کتاب: جیبی براساس حرف الفبا

 

      

Kissing the hand 

By: Mohammad Ali Ghadiri 

 &  Mohammad Hosein Ghadiri

 

مقدمه

در روایات زیادی، کسب و کار حلال، برای رفع نیازهای فردی، خانوادگی و اجتماعی با تعابیری چون برتر از جهاد، نه دهم عبادت، عبادت برتر، عامل بخشش گناهان، سیرة انبیا و امامان و...بیان شده‌است. هنگامی که رسول خداJ از جنگ تبوک بازگشت. سعد انصاری به استقبال ایشان شتافت. پیامبرJ با او احولپرسی کرد و دست داد. سپس به او فرمود: چرا دستانت خشن و زبر است؟ سعد گفت: ای رسول خد! با بیل طناب کار می‌کنم طناب می‌کشم و بیل می‌زنم تا خرجی خانواده ام را تأمین کنم. پیامبر دست او را «بوسید» و فرمود: این «دستی» است که آتش دوزخ به آن نخواهد ‌رسید.

به اعتقاد راسخ روان‌شناسان، جامعه‌شناسان، کارشناسان اخلاقی، تربیتی و مذهبی«کار و تلاش هدفمند» نقش پیشگیرانه در آسیب‌های فردی و اجتماعی دارد. عامل سازندة شخصیت و تفکر خلاق است و در درمان بیمارهای فردی (جسم و ذهن و روح) و اجتماعی فوق‌العاده مؤثر می‌باشد.

کتاب حاضر «الفبای کار و کارمندی از منظر اسلام» از سری مجموعه «بوسه بردست» است. این کتاب برگرفته از آموزه‌ها و مطالب قرآن شریف، احادیث، احکام دین، اخلاق، قانون کار و روان‌شناسی و... است که به صورت الفبایی تنظیم شده‌است. برخی از نکته‌ها به شکل بایست‌ها و برخی به شکل نبایست‌هاست.

خودسنجی و مسابقه

بخش آخر کتاب خودسنجی و مسابقه است که مرکز، نهادها و صنایع می‌توانند از آن برای مسابقه استفاده کنند و انگیزه مطالعه را بالا ببرند.

پل ارتباطی

خواننده محترم پیشنهادات، انتقادات و سؤالات خود را از طریق شماره تلفن 09135534987 و یا به آدرس الکترونیکی[1] یا وبلاگ «بوسه بر دست»[2] درمیان بگذارید.

 

 

جـور دشمن چه کند گـر نکشد طالـب دوسـت

گنج و مار و گل و خار و غم و شادی به همند

 

 

 

آب پ ج

1. آجر نکردن نان دیگران؛ 

    2. آبرومندبودن و گدایی نکردن؛  

    3. آشفته نبودن کارها، میزکار و محل کار؛ 

  4. آشنایی کامل با قوانین کار و تأمین اجتماعی؛

5. آموزش و مهارت‌های کاری کافی قبل از کـار؛

6. آموزش دادن مهارت‌های خود به دیگران(زکات علم)؛

7. آشنایی با محرمات اقتصادی (مانند دزدی، احتکار، خوردن مال یتیم، و..) و اجتناب از آنها. فهرست کامل‌تری از محرمات اقتصادی را پایان کتاب مطالعه کنید.

8. آشنایی با کلیدهای رزق و روزی(اخلاق نیکو، خوش رفتاری با خانواده، نیکی به والدین، نماز، صدقه دادن، نظافت خانه، تعقیبات نماز، رفع نیاز مؤمن، صله رحم، سحرخیزی، دائم الوضو بودن، استغفار، خوش‌زبانی، صرفه‌جویی، امانت داری، تکرار اذان با مؤذن، مدارا با مردم، وضو قبل از غذا، اظهار بی‌نیاز، حق‌گویی، شکرنعمت، قسم دروغ نخوردن، دعا در حق دیگران، مهمانی دادن، برخی از آیات قرآن، برخی از اذکار و...)

9. آشنایی با قفل‌های برکت و روزی (بی‌صبری، قطع رحم، ترک نماز شب، ناسپاسی نعمت، خواب صبحگاهی، گناه کردن، تظاهر به فقر، بدخلقی، درخواست نکردن از فضل خدا، نپرداختن بدهی، پدر و مادر را بانام خواندن، دروغ، ظلم کردن، ولخرجی، خیانت در امانت، سخت‌گیری به خانواده، رباخوری، نیت گناه، قرآن نخواندن، شغل حرام، عجله در خروج از مسجد، دیر وقت از بازار برگشتن، نفرین به پدر و مادر، حرص، بی‌احترامی به غذا، گوش دادن به موسیقی، رد فقیر، کوچک شمردن نعمت‌ها، خوردن در حالت جنابت، درخواست از دیگران، امر به معروف و نهی از منکر نکردن، آموختن دانش برای خودنمایی و مال دنیا، و...).[1]

 

مدیریت زمان

امام کاظمA: تلاش کنید که زمانتان را چهار قسمت کنید:

1– بخشی براى عبادت و مناجات با پروردگار،

2- ساعاتى براى امر معاش،

3- قسمتی براى معاشرت با برادران راستگویى که عیوبتان را به شما مى شناسانند و در باطن خالصانه دوست شمایند،

4- زمانی را نیز براى لذاتتان خالى کنید و به واسطه بخش چهارم (لذات) است که قادر به انجام سه ساعت دیگر هستید.[2]

 

 

ب

.

.

.


پ

.

.

.

ج

.

.



[1]. ماهنامه خانه خوبان، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، ش57، ص52.

[2]. «اجْتَهِدُوا فِی أَنْ یَکُونَ زَمَانُکُمْ أَرْبَعَ سَاعَات؛ 1. سَاعَه لِمُنَاجَاةِ اللَّهِ :2. وَ سَاعَه لِأَمْرِ الْمَعَاشِ: 3. وَ سَاعَه لِمُعَاشَرَةِ الْإِخْوَانِ وَ الثِّقَاتِ الَّذِینَ یُعَرِّفُونَکُمْ عُیُوبَکُمْ وَ یُخْلِصُونَ لَکُمْ فِی الْبَاطِنِ:4. وَ سَاعَه تَخْلُونَ فِیهَا لِلَذَّاتِکُمْ فِی غَیْرِ مُحَرَّمٍ وَ بِهَذِهِ السَّاعَةِ تَقْدِرُونَ عَلَى الثَّلَاثِ سَاعَات»(بحار الانوار، ج75، ص321، باب 25).

 

 



[1] . mh.gh110@gmail.com

[2] . http://kissingthehand.parsiblog.com

 

 


 

 


نوشته شده توسط محمدعلی قدیری | نظرات دیگران [ نظر] 
   1   2   3      >
درباره وبلاگ

بوسه بر دست

محمدعلی قدیری
هنگامی که رسول خدا، از جنگ تبوک بازگشت. سعد انصاری به استقبال ایشان شتافت. پیامبر(ص) با او احولپرسی کرد و دست داد. سپس به او فرمود: چرا دستانت خشن و زبر است؟ سعد گفت: ای رسول خد! با بیل طناب کار می‌کنم طناب می‌کشم و بیل می‌زنم تا خرجی خانواده‌ام را تأمین کنم. پیامبر دست او را «بوسید» و فرمود: این «دستی» است که آتش دوزخ به آن نخواهد ‌رسید. ............... پل ارتباطی: m.h.ghadiri110@gmail.com
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 2 بازدید
بازدید دیروز: 3 بازدید
بازدید کل: 132173 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
نوشته های پیشین

بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
اردیبهشت 93
خرداد 93
تیر 93
مرداد 93
شهریور 93
مهر 93
آذر 93
دی 93
بهمن 93
اسفند 93
اردیبهشت 94
خرداد 94
تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
بهمن 94
لوگوی وبلاگ من

بوسه بر دست
لینک دوستان من

کتابخانه حج
سمت خدا
پورتال انهار

مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
نهاد رهبری در دانشگاه ها

شبکه قرآن
احکام تصویری
احکام چند رسانه ای
زلال احکام
رادیو معارف
مرجع کتاب های شیعی
کتابخانه نهاد رهبری
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مشتی حسن، حال شما چطوره؟
مشاغل و هوشهای 8 گانه
پرویز پرستویی و کارگری
پرویز پرستویی و کارگری
کرم ضد سیمان
متن کتاب: صد هزاران دام و دانه است ای خدا ( زهرها و پادزهرهای تر
[عناوین آرشیوشده]