از سری مجموعه بوسه بردست؛
کتاب " الفبای کار و کارمندی از منظر ضربالمثلها " + تصاویر
هنگامی که رسول خدا، از جنگ تبوک بازگشت. سعد انصاری به استقبال ایشان شتافت. پیامبر(ص) با او احولپرسی کرد و دست داد. سپس به او فرمود: چرا دستانت خشن و زبر است؟ سعد گفت: ای رسول خد! با بیل طناب کار میکنم طناب میکشم و بیل میزنم تا خرجی خانوادهام را تأمین کنم. پیامبر دست او را «بوسید» و فرمود: این «دستی» است که آتش دوزخ به آن نخواهد رسید.
به اعتقاد روانشناسان، جامعهشناسان، کارشناسان اخلاقی، تربیتی و مذهبی«کار و تلاش هدفمند» نقش پیشگیرانه در آسیبهای فردی و اجتماعی دارد. عامل سازندة شخصیت و تفکر خلاق است و در درمان بیمارهای فردی (جسم و ذهن و روح) و اجتماعی فوقالعاده مؤثر میباشد.
بسیاری از ضربالمثلها ریشه تاریخی دارند و از حکایت یا داستانی گرفتهشدهاند. گاهی ضربالمثلها با هم تناقض دارند. بسیاری از مثلها مهارت و تجارب زیادی را به ما منتقل میکنند. و به خاطر شیرینی، اختصار و پیوندشان به داستان یا شخص گوینده در ذهن ماندگار میشود. گاهی یک مثل به اندازه یک کتاب مفهوم در خود دارد. برخی هم نیاز به تبصره دارند و به طور کلی مورد پذیرش نیست. و بخشی از آنها جز خرافات هستند
کتاب حاضر، «الفبای کار و کارمندی از منظر ضربالمثلها»، از سری مجموعه «بوسه بردست» است و شامل833 مَثل میباشد. در این کتاب مراد از کار عام است و شامل کامند، مهندس، بنّا، نقاش، کشاورزی، پزشک و...است. مَثلهای مشکل در پارورقی توضیح داده شده و برخی از مَثلها براساس آموزههای دین( عقاید، احکام، اخلاق)، روانشناسی کار و روابط انسانی و...تشریح و تنظیم شدهاست و مثلهایی که جز خرافات و یا غیرعلمی بوده مورد نقد قرار گرفتهاست.
ممکن است سؤال شود چرا که برخی مثلهای این کتاب صراحت در کار و کارمندی ندارند! در پاسخ گوییم بله، حق با شماست، ضربالمثلهای این کتاب دو گونهاند:
الف: آنهایی که صراحت در کار و کارمندی دارند که اغلب مثلهای کتاب این گونهاند.
ب: مثلهایی که صراحت در کار و کارمندی ندارند، ولی بیشتر از سایر مثلها به فضای کاری و کارمندی مرتبط است، مانند «جوش نزن شیرت میخشکه.» چون در فضای سخت کاری، اصطکاک نظرات و اختلاف سلایق سبب خشم و حرص و...میشود.
دستهبندی
ضربالمثلهای این کتاب به طور کلی در طبقاتی دسته بندی میشوند عمدهترین آنها عبارتند از:
1. مدیریت زمان؛
2. اخلاق کار و کارمندی؛
3. ضررهای بیکاری و تنبلی؛
4. مذمت گدایی و سربار دیگران بودن؛
5. فواید اقتصادی، جسمی، معنوی و ذهنی کار؛
6. مهارتهای کاری( مدیریت زمان، ارتباط مؤثر و..).
مثَل های کاری و کارهای مثَلی
پدید آورنده : سید محسن موسوی آملی ، صفحه 46
در مجموعه غنی و ارزشمندِ فرهنگ عامیانه ایرانی ، مثل ها همچون نگینی بر انگشتریِ زبانزدهای مردمی می درخشد. در این جمله ها و عبارت های نغز و زیبا ، درس ها و حکمت های زندگی سازی نهفته است که آدمی می تواند با نشستن در پای این درس ها ، زندگیِ بهتر و خوش تری را برای خود و خانواده اش بسازد.
در میان موضوعات مختلفِ اخلاقی ، اجتماعی ، خانوادگی ، اقتصادی و ... که گستره پهناور مثل های فارسی را تشکیل می دهد ، موضوع کار و اشتغال از برجسته گی خاصی برخوردار است. مثل هایی درباره اهمیت داشتنِ حرفه و کار ، ارزش کار و کارگر ، مداومت در کار ، اتقان در کار ، شایستگی در کار ، کارهای ماندگار و بسیاری از موضوعات مربوط به کار و اشتغال و نیز آفت های احتمالی آن ، در مجموعه مثلیِ فارسی موجود است.
تلاش حکیمانِ نامور یا بی نامِ ایرانی در تبیین آموزه های ملّی و مذهبی در قالب سخن های نغز و کوتاه ، بر این امر استوار است که هم زبان ها و هم کیشان خود را به کار ، تولید و پیشرفت رهنمون شوند و کارهایی انجام دهند که نمونه و مثل باشد.
در این نوشته کوتاه ، بخشی کوچک از مثل های مرتبط با موضوع کار را فرادید قرار می دهیم:
یک . سرمایه بودن کار
دو . عار نبودن کار
سه . ابزار کار
چهار . زمان مناسب هر کار
پنج . ارزش کارگر و کاسب
شش . شیوه صحیح انجام دادن کار
هفت . نیاز به کارفرما یا استاد کار
هشت . راه شناخت کارگر ماهر
نه . شایستگی در کار
ده . صبر و تحمل در کار
یازده . مداومت در کار
دوازده . پرهیز از تسویف در کار (وعده امروز و فردا دادن)
سیزده . پایان و نتیجه کار
چهارده . کارهای ماندگار
خودسنجی و مسابقه
بخش آخر کتاب خودسنجی و مسابقه است که مرکز، نهادها و صنایع میتوانند از آن برای مسابقه استفاده کنند و انگیزه مطالعه را بالا ببرند.
این کتاب قابلیت استفاده برای مسابقات کتابخانی در اداره ها، سازمان ها، مدارس و ..... را دارد.
مرکز پخش کتاب :
کتابفروشی حوزه علیمه اصفهان خیابان حافظ (با تخفیف)
و کتابفروشی های مسجد مقدس جمکران قم ،
کتاب فروشی حرم حضرت معصومه (س)
کتابفروشی اینترنتی پاتوق کتاب فردا
تماس با مؤلف: 09132144696 (برای تعداد زیاد)
* برای مشاهده تصاویر با کیفیت اصلی ، روی تصاویر زیر کلیک کنید *
/117/
محمدعلی قدیری هنگامی که رسول خدا، از جنگ تبوک بازگشت. سعد انصاری به استقبال ایشان شتافت. پیامبر(ص) با او احولپرسی کرد و دست داد. سپس به او فرمود: چرا دستانت خشن و زبر است؟ سعد گفت: ای رسول خد! با بیل طناب کار میکنم طناب میکشم و بیل میزنم تا خرجی خانوادهام را تأمین کنم. پیامبر دست او را «بوسید» و فرمود: این «دستی» است که آتش دوزخ به آن نخواهد رسید. ............... پل ارتباطی: m.h.ghadiri110@gmail.com |