برادری را نزد جفاکاران مجوی . آن را نزد پایبندان [آزرم] و وفاداران بجوی . [امام علی علیه السلام]
بوسه بر دست
کتاب الفبای کار و کارمندی از منظر اسلام + تصاویر
جمعه 94 تیر 5 , ساعت 5:12 عصر  

کتاب الفبای کار و کارمندی از منظر اسلام + تصاویر

کتاب الفبای کار و کارمندی از منظر اسلام + تصاویر

 

مرکز پخش کتاب :

کتابفروشی حوزه علیمه اصفهان خیابان حافظ (با تخفیف)

و کتابفروشی های مسجد مقدس جمکران قم ،

کتاب فروشی حرم حضرت معصومه (س)

کتابفروشی اینترنتی پاتوق کتاب فردا

تماس با مؤلف: 09132144696 (برای تعداد زیاد)

به گزارش راسخون ، کتاب حاضر «الفبای کار و کارمندی از منظر اسلام» از سری مجموعه «بوسه بردست» به قلم محمدحسین قدیری | محمدعلی قدیری است. این کتاب برگرفته از آموزه های قرآن شریف، احادیث، احکام دین، اخلاق، قانون کار و روان شناسی و... است که به صورت الفبایی تنظیم شده است. برخی از نکته ها به شکل بایست ها و برخی به شکل نبایست هاست.

 

در روایات و آیات زیادی کسب و کار حلال به عناوینی مانند «برتر از جهاد»، «نُه دهم عبادت»، «عبادت برتر»، «برتر از سحر خیز در راه خدا»، «سبب رستگاری»، «عامل بخشش گناهان»، «سیره انبیا و امامان» و... بیان شده است. هنگامی که رسول خدا (ص) از جنگ تبوک بازگشتند، سعد انصاری به استقبال ایشان شتافت. پیامبر (ص) با او احوال پرسی کرد و دست داد. سپس به او فرمود: «چرا دستانت زبر و خشن است؟!»

 

سعد گفت: «ای رسول خدا! طناب می کشم و بیل می زنم تا خرجی خانواده ام را تأمین کنم.»پیامبر دست او را «بوسید» و فرمود: این «دستی» است که آتش دوزخ به آن نخواهد رسید.

 

پیامبر (ص) با کارگر این گونه گرم و محترمانه رفتار کردند. در مقابل مردم دستش را بوسیدند. حال اگر پیامبر (ص) ببینند که ما حرمت کارگران زحمتکش را نگه نمی داریم و حقوقشان را نمی دهیم یا به موقع پرداخت نمی کنیم و یا دیه دست کارگری را که در کارگاه و شرکت ما آسیب دیده نمی دهیم، و... آیا ایشان از ما راضی خواهند بود؟ آیا نظر لطفشان از ما برنمی گردد؟ آیا او روز قیامت از ما شفاعت خواهند کرد؟ و ما همنشین او در بهشت خواهیم شد؟

 

به اعتقاد روان شناسان، جامعه شناسان، کارشناسان اخلاقی، تربیتی و مذهبی، «کار و تلاش هدفمند» نقش پیشگیرانه در آسیب های فردی و اجتماعی دارد. عامل سازنده شخصیت و تفکر خلاق است و در درمان بیمارهای فردی (جسم و ذهن و روح) و اجتماعی فوق العاده مؤثر می باشد.

 

خودسنجی و مسابقه

بخش آخر کتاب خودسنجی و مسابقه است که مرکز، نهادها و صنایع می‌توانند از آن برای مسابقه استفاده کنند و انگیزه مطالعه را بالا ببرند.

این کتاب قابلیت استفاده برای مسابقات کتاب خوانی در اداره ها، سازمان ها، مدارس و ..... را دارد.

 

مرکز پخش و فروش کتاب :

کتابفروشی حوزه علیمه اصفهان خیابان حافظ (با تخفیف)

و کتابفروشی های مسجد مقدس جمکران قم ،

کتاب فروشی حرم حضرت معصومه (س)

کتابفروشی اینترنتی پاتوق کتاب فردا

تماس با مؤلف: 09132144696 (برای تعداد زیاد)


نوشته شده توسط محمدعلی قدیری | نظرات دیگران [ نظر] 
کتاب \ الفبای کار و کارمندی از منظر ضربالمثلها \ + تصاویر
جمعه 94 تیر 5 , ساعت 5:10 عصر  

از سری مجموعه بوسه بردست؛

کتاب " الفبای کار و کارمندی از منظر ضرب‌المثل‌ها " + تصاویر

کتاب " الفبای کار و کارمندی از منظر ضرب‌المثل‌ها " + تصاویر
به گزارش راسخون ، کتاب «الفبای کار و کارمندی از منظر ضرب‌المثل‌ها»، از سری مجموعه «بوسه بردست» است و شامل833 مَثل به قلم محمدحسین قدیری | محمدعلی قدیری می‌باشد. در این کتاب مراد از کار عام است و شامل کامند، مهندس، بنّا، نقاش، کشاورزی، پزشک و...است. 
 

هنگامی که رسول خدا، از جنگ تبوک بازگشت. سعد انصاری به استقبال ایشان شتافت. پیامبر(ص) با او احولپرسی کرد و دست داد. سپس به او فرمود: چرا دستانت خشن و زبر است؟ سعد گفت: ای رسول خد! با بیل طناب کار می‌کنم طناب می‌کشم و بیل می‌زنم تا خرجی خانواده‌ام را تأمین کنم. پیامبر دست او را «بوسید» و فرمود: این «دستی» است که آتش دوزخ به آن نخواهد ‌رسید.

 

به اعتقاد روان‌شناسان، جامعه‌شناسان، کارشناسان اخلاقی، تربیتی و مذهبی«کار و تلاش هدفمند» نقش پیشگیرانه در آسیب‌های فردی و اجتماعی دارد. عامل سازندة شخصیت و تفکر خلاق است و در درمان بیمارهای فردی (جسم و ذهن و روح) و اجتماعی فوق‌العاده مؤثر می‌باشد.

 

بسیاری از ضرب‌المثل‌ها ریشه تاریخی دارند و از حکایت یا داستانی گرفته‌شده‌اند. گاهی ضرب‌المثل‌ها با هم تناقض دارند. بسیاری از مثل‌ها مهارت و تجارب زیادی را به ما منتقل می‌کنند. و به خاطر شیرینی، اختصار و پیوندشان به داستان یا شخص گوینده در ذهن ماندگار می‌شود. گاهی یک مثل به اندازه یک کتاب مفهوم در خود دارد. برخی هم نیاز به تبصره دارند و به طور کلی مورد پذیرش نیست. و بخشی از آنها جز خرافات هستند

 

کتاب حاضر، «الفبای کار و کارمندی از منظر ضرب‌المثل‌ها»، از سری مجموعه «بوسه بردست» است و شامل833 مَثل می‌باشد. در این کتاب مراد از کار عام است و شامل کامند، مهندس، بنّا، نقاش، کشاورزی، پزشک و...است. مَثل‌های مشکل در پارورقی توضیح داده شده‌ و برخی از مَثل‌ها‌ براساس آموزه‌های دین( عقاید، احکام، اخلاق)، روان‌شناسی کار و روابط انسانی و...تشریح و تنظیم شده‌است و مثل‌هایی که جز خرافات و یا غیرعلمی بوده مورد نقد قرار گرفته‌است.

ممکن است سؤال شود چرا که برخی مثل‌های این کتاب صراحت در کار و کارمندی ندارند! در پاسخ گوییم بله، حق با شماست، ضرب‌المثل‌های این کتاب دو گونه‌اند:

 

الف: آنهایی که صراحت در کار و کارمندی دارند که اغلب مثل‌های کتاب این گونه‌اند.

ب: مثل‌هایی که صراحت در کار و کارمندی ندارند، ولی بیشتر از  سایر مثل‌ها به فضای کاری و کارمندی مرتبط است، مانند «جوش نزن شیرت می‌خشکه.» چون در فضای سخت کاری، اصطکاک نظرات و اختلاف سلایق سبب خشم و حرص و...می‌شود.

 

دسته‌بندی

ضرب‌المثل‌های این کتاب به طور کلی در طبقاتی دسته بندی می‌شوند عمده‌ترین آنها عبارتند از:

 

1. مدیریت زمان؛

2. اخلاق کار و کارمندی؛

3. ضررهای بی‌کاری و تنبلی؛

4. مذمت گدایی و سربار دیگران بودن؛

5. فواید اقتصادی، جسمی، معنوی و ذهنی کار؛

6. مهارت‌های کاری( مدیریت زمان، ارتباط مؤثر و..).

 

مثَل های کاری و کارهای مثَلی

 

پدید آورنده : سید محسن موسوی آملی ، صفحه 46

 

در مجموعه غنی و ارزشمندِ فرهنگ عامیانه ایرانی ، مثل ها همچون نگینی بر انگشتریِ زبانزدهای مردمی می درخشد. در این جمله ها و عبارت های نغز و زیبا ، درس ها و حکمت های زندگی سازی نهفته است که آدمی می تواند با نشستن در پای این درس ها ، زندگیِ بهتر و خوش تری را برای خود و خانواده اش بسازد.

 

در میان موضوعات مختلفِ اخلاقی ، اجتماعی ، خانوادگی ، اقتصادی و ... که گستره پهناور مثل های فارسی را تشکیل می دهد ، موضوع کار و اشتغال از برجسته گی خاصی برخوردار است. مثل هایی درباره اهمیت داشتنِ حرفه و کار ، ارزش کار و کارگر ، مداومت در کار ، اتقان در کار ، شایستگی در کار ، کارهای ماندگار و بسیاری از موضوعات مربوط به کار و اشتغال و نیز آفت های احتمالی آن ، در مجموعه مثلیِ فارسی موجود است.

 

تلاش حکیمانِ نامور یا بی نامِ ایرانی در تبیین آموزه های ملّی و مذهبی در قالب سخن های نغز و کوتاه ، بر این امر استوار است که هم زبان ها و هم کیشان خود را به کار ، تولید و پیشرفت رهنمون شوند و کارهایی انجام دهند که نمونه و مثل باشد.

 

در این نوشته کوتاه ، بخشی کوچک از مثل های مرتبط با موضوع کار را فرادید قرار می دهیم:

یک . سرمایه بودن کار

دو . عار نبودن کار

سه . ابزار کار

چهار . زمان مناسب هر کار

پنج . ارزش کارگر و کاسب

شش . شیوه صحیح انجام دادن کار

هفت . نیاز به کارفرما یا استاد کار

هشت . راه شناخت کارگر ماهر

نه . شایستگی در کار

ده . صبر و تحمل در کار

یازده . مداومت در کار

دوازده . پرهیز از تسویف در کار (وعده امروز و فردا دادن)

سیزده . پایان و نتیجه کار

چهارده . کارهای ماندگار

 

خودسنجی و مسابقه

بخش آخر کتاب خودسنجی و مسابقه است که مرکز، نهادها و صنایع می‌توانند از آن برای مسابقه استفاده کنند و انگیزه مطالعه را بالا ببرند.

 

این کتاب قابلیت استفاده برای مسابقات کتابخانی در اداره ها، سازمان ها، مدارس و ..... را دارد.

 

مرکز پخش کتاب :

کتابفروشی حوزه علیمه اصفهان خیابان حافظ (با تخفیف)

و کتابفروشی های مسجد مقدس جمکران قم ،

کتاب فروشی حرم حضرت معصومه (س)

کتابفروشی اینترنتی پاتوق کتاب فردا

تماس با مؤلف: 09132144696 (برای تعداد زیاد)

 

* برای مشاهده تصاویر با کیفیت اصلی ، روی تصاویر زیر کلیک کنید *

 

    

 

/117/


نوشته شده توسط محمدعلی قدیری | نظرات دیگران [ نظر] 
روزه گرفتن کنار کوره ذوب فلزات
جمعه 94 تیر 5 , ساعت 4:30 عصر  

روزه گرفتن کنار کوره ذوب فلزات
سؤال:من در قسمت کورهای ذوب فلزات با گرمای بسیار بالا کار می­کنم، روزه گرفتن در کنار این کوره­ها واقعاً طاقت فرسا است. و کار هم اجباری است و نمی­توانم در ماه مبارک رمضان محل کار را تغییر دهم.با توجه به این که کشورمان به تولید نیاز دارد و از سویی هم من با زحمت خیلی زیاد در این اوضاع بی­کاری این کار را برای خودم دست و پا کرده ­ام
الف- آیا لازم است شغلم را تغییر دهم؟
ب- آیا مسؤولان کارخانه وظیفه‌ای دارن در خصوص روزه گرفتن کارکنان این بخش؟

 
آیت الله مکارم: چنانچه بتوانید در زمان زمستان یا مواقع مرخصی قضای آن را به­ جا آورید و اگر این مقدار هم در توان شما نباشد پرداخت کفاره کفایت می­ کند.[1]


آیت الله فاضل: الف) تغییر دادن شغل واجب نیست ؛ لیکن روزه گرفتن با کارکردن درمحیط گرم نیز واجب است و کارگران واجب است روزه را بگیرند چنانچه دراثر کار و گرما دربین روز تشنگی غلبه کند و به حدّی برسد که خوف هلاک شدن و ضرر مهمی داشته باشد دراین صورت فقط به مقداری که از خوف مرگ و ضرر نجات پیدا کند می‌تواند آب بخورد و بیشتر از آن هم حق ندارد و درعین حال روزه آن روز را باید قضا کند.
ب)مسؤولان کارخانه نیز مانند کارمندان وظیفه دارند روزه بگیرند و کارگران را به روزه گرفتن تشویق کنند.
[2]


[1]. استفتاء مؤلف کتاب بوسه بر دست از دفتر رسمی آیت­ الله مکارم شیرازی، کد رهگیری: 35_17_08_91، تاریخ دریافت پاسخ: 28/8/1391.

[2]. استفتاء مؤلف کتاب بوسه بر دست از دفتر آیت الله فاضل لنکرانی، کد ثبت سؤال 48549, تاریخ دریافت پاسخ 28/9/1391.

 


نوشته شده توسط محمدعلی قدیری | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   11      
درباره وبلاگ

بوسه بر دست

محمدعلی قدیری
هنگامی که رسول خدا، از جنگ تبوک بازگشت. سعد انصاری به استقبال ایشان شتافت. پیامبر(ص) با او احولپرسی کرد و دست داد. سپس به او فرمود: چرا دستانت خشن و زبر است؟ سعد گفت: ای رسول خد! با بیل طناب کار می‌کنم طناب می‌کشم و بیل می‌زنم تا خرجی خانواده‌ام را تأمین کنم. پیامبر دست او را «بوسید» و فرمود: این «دستی» است که آتش دوزخ به آن نخواهد ‌رسید. ............... پل ارتباطی: m.h.ghadiri110@gmail.com
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 30 بازدید
بازدید دیروز: 34 بازدید
بازدید کل: 132269 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
نوشته های پیشین

بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
اردیبهشت 93
خرداد 93
تیر 93
مرداد 93
شهریور 93
مهر 93
آذر 93
دی 93
بهمن 93
اسفند 93
اردیبهشت 94
خرداد 94
تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
بهمن 94
لوگوی وبلاگ من

بوسه بر دست
لینک دوستان من

کتابخانه حج
سمت خدا
پورتال انهار

مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
نهاد رهبری در دانشگاه ها

شبکه قرآن
احکام تصویری
احکام چند رسانه ای
زلال احکام
رادیو معارف
مرجع کتاب های شیعی
کتابخانه نهاد رهبری
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مشتی حسن، حال شما چطوره؟
مشاغل و هوشهای 8 گانه
پرویز پرستویی و کارگری
پرویز پرستویی و کارگری
کرم ضد سیمان
متن کتاب: صد هزاران دام و دانه است ای خدا ( زهرها و پادزهرهای تر
[عناوین آرشیوشده]